THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING in Dutch cinema

Vanaf 7 mei draait Those who feel the fire burning van Morgan Knibbe in de Nederlandse bioscopen.

De film verbeeldt op onconventionele en poëtische wijze een belangrijk sociaal probleem: het uitzichtloze bestaan van vluchtelingen aan de rand van Europa.

Een groep vluchtelingen probeert per boot illegaal Europa binnen te komen. Plotseling steekt een storm op. De hel breekt los als een oude man overboord slaat. Zijn bewustzijn glijdt naar een andere, donkere en hallucinerende dimensie. Voortgedreven door een mysterieuze kracht en wanhopig op zoek naar zijn geliefden, ervaart zijn ziel de alledaagse werkelijkheid van vele aangespoelde vluchtelingen aan de grens van het vermeende paradijs, Europa.

De geest van de oude man observeert mensen op straat die als honden worden weggejaagd, volgt een illegale arbeider en een verslaafde moeder en bezoekt overvolle vluchtelingenkampen. Terwijl hij door dit niemandsland dwaalt, denkt de oude man na over de zin van zijn bestaan.

Those who feel the fire burning werd eerder genomineerd voor beste film op IDFA en geselecteerd voor Hot Docs in Toronto.
Distributeur Cinema Delicatessen brengt de film uit, klik hier voor meer informatie en speciale vertoningen.

De kranten:
Volkskrant: ★★★★★ ‘Verbluffend debuut … Het ene indrukwekkende, onbevattelijke beeld volgt naadloos op het andere’

NRC: ★★★★ ‘Those Who Feel the Fire Burning is een film die visueel zo ambitieus is dat hij alleen goed tot zijn recht komt op een groot doek – en met volledige aandacht. En de film is dat ook waard’

Parool: ★★★★ ‘Met de docu Those Who Feel The Fire Burning staat een groot talent op’

Filmkrant: ★★★★ ‘Those Who Feel The Fire Burning tornt aan de grenzen van documentaire en fictie niet omwille van het experiment, maar om het verhaal zo goed mogelijk te kunnen vertellen. En daardoor het publiek oprecht te kunnen raken’

Trouw: ★★★★ ‘Een film als een requiem’