VIA DOLOROSA genomineerd voor beste debuutfilm NFF

De documentaire Via Dolorosa van Menno Otten is genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht, welke wordt uitgereikt voor de beste debuutfilm van de het Nederlands Film Festival in Utrecht.
De jury bestaat uit regisseur Saskia Diesing, producent Chris Mouw en universitair docent media Alec Badenoch. Bij de voor ontvangst op de NFF Openingsavond op woensdag 24 september maakt de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, de winnaar bekend.
De andere genomineerden zijn “Bittersweet” van Marieke Niestadt en “Waterlijken” van Nelleke Koops. Voor meer informatie klik hier.

In Via Dolorosa zien we een groep mannen tijdens een religieus ritueel in Malaga: ieder jaar lopen zij “de weg van de treurnis”. Menno Otten en de crew vangen dit onderwerp op een “fysieke” manier, alsof ze hetzelfde ondergaan als de mannen die ze filmen: ze dragen degene van wie ze het meeste houden. Uniek in zowel vorm als inhoud, laat deze korte, beklijvende film de kijker achter met een meditatieve ervaring.
De film ging in première tijdens het IDFA en won eerder de Dutch Directors Guild Award.

The documentary Via Dolorosa by Menno Otten has been nominated for the best debut film at the Dutch Film Festival.
Other nominees are “Bittersweet” by Marieke Niestadt and “Waterlijken” by Nelleke Koops.

Via Dolorosa
catches  a group of men during an ancient religious ritual in Malaga: every year they walk “the way of Grief”. Menno Otten and his crew tackle this subject in a physical way, as if performing the same thing as the people they film: to carry the one they love most. Unique both in form and content, this short, clenched film leaves the viewer with a drastic and yet meditative experience.
The film premiered during IDFA and previously won the Dutch Directors Guild Award.