SEVILLA wint het Gouden Kalf

Sevilla won afgelopen vrijdag het Gouden Kalf voor beste korte film tijdens de Gala Uitreiking van het Nederlands Film Festival.
” Een perfecte uitgebalanceerde korte film. Ieder shot en elke zin zit op zijn plek in deze aangrijpende korte film. De makers nemen de kijker mee in een gevoel van vrijheid en liefde, die des te indringender is omdat tegelijkertijd de kwetsbaarheid daarvan wordt getoond.” Aldus het juryrapport. Regisseur Bram Schouw nam uit handen van Jeroen Willems de prijs in ontvangst.

Sevilla is een korte film naar het scenario van Marcel Roijaards. De film werd gerealiseerd in het kader van Kort! in coproductie met de NTR en met steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO-Fonds. Het is de eerste productie van BALDR Film na haar oprichting eerder dit jaar.

Sevilla won the Golden Calf for Best Dutch Short during the Dutch Film Festival in Utrecht.
The film is directed by Bram Schouw and written by Marcel Roijaards.  

The jury: “A perfect balanced short film.  Every shot and every dialogue is perfect timed in this compelling short film. The filmmakers take the viewer along with the feeling of freedom and love, which becomes intruding because they show vulnerability at the same time”