Scenario SEVILLA wint Zilveren Krulstaart

Gisteren werd tijdens het Nederlands Film Festival de Zilveren Krulstaart uitgereikt aan Marcel Roijaards voor het scenario van de korte film Sevilla. De Zilveren Krulstaart is de prijs voor schrijvers van de beste scenario’s van het jaar. De winnaars worden gekozen door collega-scenaristen en is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

De andere winnaars zijn Anne Barnhoorn voor haar scenario van de speelfilm De Ontmaagding van Eva End en Pieter Bart Korthuis, Karin van der Meer, Maarten Lebens en Frank Ribbens voor Penoza-2.

Sevilla is geregisseerd door Bram Schouw en gerealiseerd in het kader van Kort! door BALDR Film in coproductie met de NTR en steun van het Filmfonds, Mediafonds en CoBO. De film won eerder o.a. het Gouden Kalf voor beste korte film en is het afgelopen jaar op meer dan 50 (inter)nationale filmfestivals vertoond.

Marcel Roijaards, scenarist of Sevilla, won the ‘Zilveren Krulstaart’ in the category Short Film. The Zilveren Krulstaart is a price for writers of the best scenario’s of the year.

SEVILLA has been directed by Bram Schouw and was realised in the context of Kort! by BALDR Film in co-production with the NTR and with support of the Dutch Film Fund, Media Fund and the CoBo Fund. The film previously won a Golden Calf for Best Short Film and has been screened at more than 50 (inter)national Film Festivals.