Loes Schnepper genomineerd voor een Gouden Kalf

Actrice Loes Schnepper is genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in Voor Emilia.
De Jury: Loes Schnepper geeft een nieuwe betekenis aan het woord eenzaamheid door haar treffende vertolking van de gescheiden vrouw Lies. Deze actrice confronteert de toeschouwer met haar onsentimentele stijl van spelen en dat ontroert van meet af aan. Met veel verve toont zij onbevangen de lelijke kant van haar verval, waardoor ze schittert van schoonheid. Dit combineert ze met schrijnende functionele stiltes die je bij de strot grijpen. Haar aangrijpende prestatie is een aanwinst voor de Nederlandse film.

Voor Emilia gaat over de alleenstaande, 51-jarige onderwijzeres Lies, wiens leven wordt ontwricht als er een nieuw meisje in haar klas arriveert. Ze wordt geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam groeit het verlangen naar vergelding voor het verdriet wat haar is aangedaan.

De film  is geregisseerd door Martijn Maria Smits en is geproduceerd door BALDR Film in het kader van One Night Stand IX, een talentontwikkelingstraject van de NTR, VARA, VPRO, Mediafonds, Filmfonds en CoBO. De film ging afgelopen weekend in premiere tijdens het Nederlands Film Festival en wordt vrijdag 9 januari uitgezonden door NPO2.
Regisseur Martijn Maria Smits won eerder een Gouden Kalf voor zijn One Night Stand “Anvers” en werd eerder genomineerd voor zijn Duivelse Dilemma “De hoer en het meisje”.

De Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse film, worden jaarlijks uitgereikt op de slotavond van het Nederlands Film Festival.