GOD OP IJTJE en HET PAARD EN DE NACHTEGAAL in competitie tijdens het Nederlands Film Festival

God op IJtje is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie van het Nederlands Film Festival en dingt daarom mee voor een nominatie voor een Gouden Kalf. Daarnaast is de film samen met Het Paard en de Nachtegaal geselecteerd voor de Debuutcompetitie waardoor ze een kans maken op de Prijs van de stad Utrecht.

De documentaire God op IJtje is geregisseerd door Elsbeth Fraanje in kader van DOC25 in coproductie met de IKON en met financiële steun van het Mediafonds. In een tijd dat er wekelijks twee kerken hun deuren sluiten, gaat een dominee langs de deuren in de Amsterdamse vinexwijk IJburg en peilt via ontmoetingen met bewoners wat geloven voor hen betekent.

De korte film Het Paard en de Nachtegaal van Nazli Elif Durlu is gerealiseerd in het kader van Kort! in coproductie met de NTR en met financiële steun van het Filmfonds, Mediafonds en CoBO. De film vertelt het verhaal een 15-jarige jongen zijn oma vergezelt op reis naar Istanbul en daar ondanks dat ze weinig gemeen hebben, dichter bij elkaar komen.

Beide films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival in september 2013.

God op IJtje has been selected for the Golden Calf Competition of the Dutch Film Festival, which means it will run for the Golden Calf, the Dutch Academy Award. Together with The Horse and the Nightingale it has also been selected for the Debut Competition with a prize of 5.000 euro.

God op IJtje is a short documentary by Elsbeth Fraanje. The film is realised within DOC25 in collaboration with broadcaster IKON.
The film is about religion in a modernizing society. A preacher is trying to establish a new community in a new churchless neighborhood in Amsterdam.

Our short film The Horse and the Nightingale by Nazli Elif Durlu is produced within Kort! in coproduction with broadcaster NTR. The film is about a 15 years old boy who accompanies his grandmother to Istanbul. Although they seem very different, they become closer.

Both films will premiere during the Dutch Film Festival in Utrecht in September 2013.