Crowd funding actie gestart voor nieuwe documentaire Morgan Knibbe

Om onze nieuwe documentaire van regisseur Morgan Knibbe af te maken hebben wij nog een klein beetje financiering nodig. Daarvoor hebben we een crowd funding opgezet in samenwerking met Voordekunst.nl.
Zij die het vuur voelen branden is een bijzondere en actuele documentaire over vluchtelingen uit onder andere Afrika en het Midden Oosten. Ze belanden aan de rand van Europa in een vagevuur: onzeker over hun toekomst, want ze kunnen niet verder Europa in, maar terug naar hun eigen land is ook geen mogelijkheid.
De documentaire is geen doorsnee verslaggeving van een prangend onderwerp. Morgan hanteert een experimentele en onderscheidende cameratechniek waarbij de camera de kijker meeneemt in het persoonlijke verhaal van de vluchtelingen.

Help ons mee deze urgente documentaire af te maken en doneer! Ga voor meer informatie naar de website van Voordekunst.nl.

De afgelopen maanden heeft regisseur Morgan Knibbe bijzonder indrukwekkende beelden geschoten in Griekenland en Italië o.a. op Lampedusa. Voor de Correspondent maakte Morgan Knibbe hiervan eerder een kort item.
Op dit item kwamen veel positieve reacties als:
“Om stil van te worden. Zelden zo’n respectvolle en gepaste beelden gefilmd zien worden van zo’n wrede onmenselijke gebeurtenis. Je komt heel dicht bij en het raakt je snoeihard.“
en: “Dit meesterwerk toont de essentie dat bij traditionele televisie en media niet meer te vinden is: de tijd nemen om met gepaste stilte te kijken.”

Zij die het vuur voelen branden wordt geproduceerd door BALDR Film en gefinancierd middels een ‘Wildcard Documentaire’ van het Nederlands Filmfonds. Knibbe won deze prijs op het Nederlands Film Festival voor zijn opvallende eindexamenfilm A Twist in the Fabric of Space